måndag 22 oktober 2018

Droppen och Skeppet- sammanfattning från föräldramötet


Sammanfattning föräldramöte 20181010

  • Vi berättar kortfattat om avdelningarnas samarbete. Det finns tre projektgrupper: Lila Droppen, Lila Skeppet och Gröna gruppen. I nuläget är det enbart Gröna gruppen som har barn från både Droppen och Skeppet.
  • Förskolans utvecklingsområden presenteras: Alla barns rätt till stöd, barns delaktighet och inflytande och digitalitet i förskolan. Vill ni veta mer om våra utvecklingsområden kan ni läsa om dem i pärmen som finns i hallen.
  • På en av dörrarna i hallen kan ni se vilka aktuella spår de olika projektgrupperna arbetar med. Där står också de mål vi arbetar mot i de olika spåren.
  • Kort presentation av vad de olika projektgrupperna arbetar med. Lila Droppen har ”Brandbilar” som spår. Lila Skeppet arbetar med spåret ”Matematik i leken” och Gröna gruppen ”Lekplatser, en plats att leka”.
  • Vad händer nu?
    26/10 VU- dag förskolan stängd
    V.43-44 Halloweentema. Paus i projektet
    29/11 Öppet föräldraråd
    4/12 Teater för de som inte varit
    V. 49-51 Jultema. Paus i projektet
    13/12 Lucia mer info om tid kommer
    21/12 Julfest med julbord
  • Vi pratar om förskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling som även den finns att läsa i vår pärm i hallen. Den håller just nu på att revideras och på det öppna föräldrarådet, 29/11, kan ni få ta del om det nya innehållet.
  • Föräldrarna delas in i tre grupper för att diskutera hur vi kan göra barnen delaktiga i planen.
     
    Är det något ni undrar över och vill veta mer om så fråga gärna personalen!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...