tisdag 4 december 2018

Droppen och Skeppet utforskar qr-koder

Den här veckan har vi startat upp våra nya projektgrupper. Vi kommer att lägga stort fokus på värdegrundsarbete och relationsstärkande lekar och samtal under den närmaste tiden. Många barn behöver hjälp och stöd i att skaffa sig verktyg för konflikthantering. Förskolan ska vara en plats där alla barn trivs och mår bra.

Under december månad har båda våra projektgrupper varsin adventskalender där vi knyter an till ett av våra utvecklingsområden, digitalitet. Varje dag får ett barn med hjälp av lärplattan, scanna av en QR-kod och vi upptäcker tillsammans vad som döljer sig bakom koden. När vi startade upp arbetet med digitalitet utförde vi barnintervjuer för att bl.a ta reda på barnens erfarenheter och kunskaper om lärplattan. Väldigt många barn berättade att de använder lärplattan för att se på film, klipp från youtube eller spelar spel. Vi vill att barnen ska få möjlighet att utveckla sin kunskap och erövra nya färdigheter i hur en lärplatta kan användas. Att få utforska qr-koder är ett första steg i detta.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...