tisdag 28 april 2020

Skeppet- Skapande

De senaste två veckorna har vi välkomnat två nya kompisar till Skeppet. Barnen har visat runt på både avdelningen och ute på gården. Det finns mycket roligt att upptäcka!

Vi har så smått kommit igång med vårt senaste projektspår "Skapande". Förra veckan tog vi ut vatten och penslar och de barn som ville målade på vårt stora förråd, på träd och på leksaker. Det blev många härliga mönster. Några frågeställningar dök upp under skapandets gång, bl. a vart mönstren vi målade tog vägen efter en stund? Tillsammans kom vi fram till att det var värmen från solen som gjorde att vattnet torkade och försvann. Några barn har önskat göra detta igen och vi tänker att vi ofta kommer att ta ut detta material nu när vi går mot varmare väder. 


Vi har också målat härliga tavlor med vattenfärg. Tanken är att barnen ska få prova på att skapa med olika sorters material samt olika skapandetekniker. 





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...