fredag 15 juni 2018

Sommarinfo gällande Rönneholms förskola


Datum
2018-06-07


Sommarinformation från Rönneholms förskola


Efter en termin med januarikyla in i april, och en högsommarvärme som start på en förhoppningsvis fortsatt sommar, med mycket bad sol och ljumna kvällar där det finns möjlighet att kunna njuta med sina nära och kära.


Vi har arbetat och arbetar för att skapa goda förutsättningar för alla våra barn att dagligen få ta del av en spännande, trygg och utmanande verksamhet.

Huset och avdelningarna har skapat gemensamma och egna mötesplatser för att möjliggöra alla barns lärandeprocesser. Detta fick vi bevis på i Mars månad då vi i skattningen efter vårt verksamhetsbesök uppnått många framgångsfaktorer i vårt dagliga arbete för att skapa barnens bästa förskola.


Inför hösten kommer vi göra några förändringar, och de förändringar som vi gör är för att skapa en ännu bättre förskola för alla våra barn på Rönneholm.

Droppen och Snäckan kommer att byta lokaler med varandra och detta gör vi för att det skall skapas en utökad samverkan avdelningarna mellan utifrån den verksamheten som bedrivs på respektive avdelningar. Mer information får ni av er avdelnings personal.

I vecka 33 börjar alla barn som är födda 2013 på avdelningen Bron vår 5 årsavdelning det kommer mer information från avdelnings personal.


Så här kommer vi att organisera oss under hösten allt för att på bästa sätt fördela våra kompetenser i våra respektive grupper på Rönneholms förskola.

Dalagårdens lokaler kommer grupperna på Pärlan och Bron att nyttjas för sina aktiviteter även våra tre lådcyklar kommer att finnas tillgängliga för alla våra grupper på Rönneholms förskola.

Bron              5 årsgrupp     – Maggie, Olivera, Veronica & Ann

Pärlan            1-4 årsgrupp – Susanne, Frida, Inga, Andrea & Irma

Snäckan         1-4 årsgrupp – Altijana, Amela & Alexander

Droppen        1-4 årsgrupp – Cecilia, Lubna & Kamilla

Skeppet         1-4 årsgrupp – Sandra, Simone & Katarina


Anna på Skeppet kommer att gå vidare på nya utmaningar,

det kommer även jag att göra min sista dag på Rönneholms förskola som

Biträdande Förskolechef blir fredagen 14 september tack till er alla att jag fått den stora äran att få lära känna och fått vara en del av era barns förskole verksamhet.

Det kommer fortlöpande information gällande min efterträdare.

Nu skall vi njuta av en sommar och eventuella ledigheter, när höst terminen startar så fortsätter vi att arbeta med våra utmaningar som inte blev framgångsfaktorer men som vi är väl medvetna om och vill arbeta vidare med.





Med vänlig hälsning

Jane Arildsson Biträdande Förskolechef Rönneholms förskola

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...