fredag 27 mars 2020

Skeppets vecka

Denna vecka har bjudit på härligt väder så vi på Skeppet har passat på att göra två cykelutflykter. Den ena turen gick till Slottsparken där vi kunde se många fina vårblommor som tex påskliljor. Vi stannade till på Tåglekplatsen där barnen gungade, klättrade och lekte i tåget. Det var många som ville köra tåget så där blev det en bra övning i turtagande. Den andra cykelturen gick till havet där vi bl. a. kunde skåda en stor båt på långt håll. Vart var den på väg?


Barnen har även skapat en stor gemensam målning där de målade med penslar och målarfärg. Det blev även en del utforskande i att måla både på och med sina händer. Hur känns färgen? Är den kall eller varm?


Vi jobbar fortfarande med vårt projektspår "Språkpåsar" och har stannat kvar vid alfabetet och dess bokstäver. Vi kan märka att en del barn pratar mer om bokstäver och påpekar så fort de ser sin egen bokstav i ett ord. De flesta tycker om att sjunga alfabetssången och den är nu ett dagligt inslag i vår samling!

Trevlig helg!


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...