tisdag 15 september 2020

Skeppet- barngruppen

Nu har nästan alla nya kompisar skolats in på Skeppet och vi är nu en härlig barngrupp på 16 barn! Vi har ägnat dessa veckor till att bl. a ha gruppstärkande aktiviteter där barnen fått tillfälle att samarbeta, vänta på sin tur och lära känna varandra lite bättre. Vi har haft sångstunder där vi sjungit barnens favoritsånger och spelat gitarr till. Vi har också använt oss av sångpåsar där barnen fått ta upp ett sångkort som vi sedan sjungit. Vi har haft rörelseaktiviteter där barnen bl. a krupit genom en tunnel. Här tränade vi på att vänta på ens tur och att stå i led. Idag skapade vi två gemensamma målningar där barnen fick dela med sig av de olika färgerna och skicka dessa mellan sig. I samlingarna har vi också pratat mycket om vårt nya namn "Flamman" och det är nu många barn som lärt sig namnet och tycker det ska bli roligt att heta det! På avdelningen finns målarbilder på Flamman som barnen ofta vill färglägga.
Inom kort kommer barnen att delas in i två mindre grupper där det kommer att vara två ansvarspedagoger i varje grupp. När grupperna är klara sätter vi upp namnen på tavlan i hallen. 






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...