tisdag 1 september 2020

Skeppet- Nytt namn

Barnen på Skeppet pratar ofta om vår nya förskola och flytten dit. Från våra fönster kan vi följa utvecklingen av bygget och i dagarna kunde vi se när de lade dit nytt härligt gräs! 
Idag, i samlingen, tittade vi på de sopsamlarmonster som hemvisterna (tidigare avdelningarna) kommer att döpas efter. Skeppet kommer att döpas till "Flamman" och det sopsamlarmonstret tar gärna emot brännbart avfall! Vi tittade och pratade om bilden på Flamman. Hur ser den ut? Vad kan man slänga för skräp här? Det blev ett samtal om både eld och tandborstar!
I höst kommer vi att arbeta med Grön flagg och då kommer vi att ägna oss åt återvinning och barnen kommer att vara delaktiga i bl. a. sopsortering. 

I Läroplanen för förskolan går det att läsa om hållbar utveckling:

"Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle. Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling- såväl ekonomisk och social som miljömässig" (Lpfö18, s. 9).







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...