onsdag 21 oktober 2020

Flamman- Sång och musik!

Vi har nu kommit fram till vårt första projekt som vi ska arbeta med, så länge det finns intresse hos barnen, och det är Sång och musik! Det är väldigt många barn som gärna deltar i våra sångstunder och en del tar även initiativ själva genom att gå fram till gitarren och spela lite. Det dansas, nynnas och sjungs ofta inne på hemvisten. Därför tänker vi att barnen nog har stor glädje av detta projekt. Vi kommer att utmana barnen genom att lära oss nya sånger, lära oss spela olika instrument och kanske till och med skapa egna instrument. Vi kommer också att utnyttja Rörelserummet där vi kan dansa och röra oss till musik. Det läroplansmål som kopplas till detta projekt är:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:
förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans (Lpfö18, s. 14).

Barnen har nu också blivit indelade i två mindre grupper. På tavlan i hallen kan ni se vilken grupp ert barn tillhör. Under största delen av dagen har barnen möjlighet att utforska samtliga miljöer på hemvisten. Däremot kommer vi vara indelade i dessa grupper då vi tex har samlingar och då vi har planerad undervisning. 

En grupp har i veckan varit på besök i både Rörelserummet och i Ateljén. Här kommer några ord från barnen om deras upplevelse i dessa miljöer:

- Det var jättecoolt att vara i rörelserummet. Där fanns en rutschkana.
- Jag trodde det var en lekplats för där fanns en rutschkana.
- Väldigt bra!
- Jag åkte rutschkana.
- Vi målade i ett annat rum.
- Tvätta händerna- rum.
- Jag målade en svart dinosaurius.
- Den var äcklig. Blä.








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...