fredag 23 oktober 2020

Välkomna till Prassel Lustfyllda måltider (Livsstil och hälsa)

Välkomna till Prassel! Det har gått två veckor sedan vi flyttade in till vår nya lokal. Vi har lagt märke till att barnen trivs jätte mycket i den nya hemvisten och utforskar de olika miljöerna. 

Vår student Ali har varit här i snart två månader och i samband med det har vi jobbat med utvecklingsområdet "Livsstil och hälsa". Vi har jobbat utifrån barnens intresse och behov, vi har haft olika aktiviteter som är relevanta kring utvecklingsområdet därför har vi valt att jobba med en bok som heter "Loves besvärliga bajskorv som inte vill komma ut".  Vi har läst boken och samtalat kring kost och hälsa. Vi har även haft en rörelse aktivitet  för att tydliggöra att rörelse i samband med kost kan motverka förstoppning som bland annat lyfts upp i boken. För att ge barnen en tydligare bild om hur man bör äta skapade vi tillsammans med barnen en "tallriksmodell". Vi samtalade kring ord och begrepp som protein, kolhydrat och vitaminer. Det är viktigt att dricka vatten och äta grönsaker som innehåller fibrer för att tarmen ska fungera normalt. Till tallriksmodellen återanvände vi bilder från tidningar där barnen fick limma fast på sin "tallriksmodell". Dessutom har vi skapat bajs av lera.

Barnen tyckte det var jätte roligt att läsa boken och ville läsa om den flera gånger om. 
" Man får inte äta bajs"
"Man måste äta gurka" 
" Titta ett äpple" 





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...