fredag 22 juli 2022

Orange kluster vecka 29

Det har varit väldigt få barn denna vecka, och vi startade redan på måndagen med en utflykt till Stadsbiblioteket. Vi tog buss nummer 1 dit, och vi samtalade med barnen kring deras erfarenheter kring att åka buss och gick igenom regler som man behöver följa. Barnen utforskade rummen och kröp in i de olika kojorna som finns, satt på sofforna och vi läste böcker tillsammans. 


Under tisdagen tog vi lådcyklarna och fick sällskap av några barn från Gyllebo, och vi cyklade till Ellstorps park för teater. När vi väl kom fram visade det sig att teatern var inställd.. tråkigt men barnen tyckte ändå att resan dit och tillbaka var roligt och så mycket skratt och hejarop det blev.

Onsdagen bjöd på sol och värme och vi tog vårt pick och pack och cyklade till Hammars Park med samma grupp barn från Gyllebo som dagen tidigare. Vi lekte en stund på Hav och strandlekplatsen och vilade vartannat i skuggan med massa vattenmelon och vatten. Vi tog med oss pastasallad dit och de yngre barnen hade sovvila i skuggan. Vilken underbar dag det blev!!

Under torsdagen var vi ute på gården och lekte i sandlådan, spelade fotboll och gungade. 

Vi avslutade veckan med att vara på takterrassen där vi åt frukten och därefter byggde med olika klossar, det blev bland annat ett stort hus som barnen kröp in i. 

Trevlig helg och vi som går på semester vill passa på att önska er en härlig sommar 🌞


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...