torsdag 1 februari 2018

Droppen Gröna gruppen

Under veckan som gått har gröna dropparna arbetat med vår pedagogiska miljö i vårt projektrum. Vi har tillsammans målat vår samlingsplats grön, och påbörjat skapandet av ett "hemmahus" och ett "förskolehus". Vi har fotograferat oss och kommer att använda bilderna i de nya husen för att belysa vilka barn som är här, och vilka kompisar vi saknar. Vi färdigställer vår samlingsplats under nästa vecka.






För att inspirera varandra har vi tagit bilder av barnens legoskapande och pärlplattor, som vi satt upp i det gröna projektrummet. Vi kommer att fortsätta fotografera, och fylla på med inspiration allt eftersom barnen skapar sådant de vill dela med sig av.








Vi har arbetat vidare med känslor, och den här veckan har vi försökt att uttrycka känslor med hjälp av kroppsspråk. Hur ser en glad kropp ut? Var i kroppen känns arg? Kan jag se vilken känsla min kompis känner? Appen Puffarna hjälper oss att identifiera olika känslor.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...