fredag 16 februari 2018

Vecka 7 på Droppen

Den här veckan började med VU-dag för samtliga pedagoger på Rönneholms förskola. Vi fördjupade oss i vårt utvecklingsområde "Pedagogiska miljöer". Vi på Droppen fick besök av pedagoger från andra förskolor i vårt område. Vi visade och berättade om vårt arbete med kuben och hur vi med hjälp av teknik och digitala verktyg skapar upplevelser och utmaningar med fokus på relationer och samspel utifrån vårt projekt.





Vi hade också möjlighet att själva besöka andra förskolor för att ta del av deras arbeten med den pedagogiska miljön. Vi fick inspiration till att utveckla miljön för bygg- och konstruktionslekar, och har denna vecka påbörjat arbetet med att samla in nytt material bestående av rör, kartongbitar, plattor, äggkartonger, ringar, koner och annat som kan utmana och utveckla barnens fantasi och kreativitet att bygga och konstruera. Gröna gruppen var delaktiga i att såga till rören, och ställa i ordning en basmiljö. Vi är just nu i ett tidigt utforskande och hittills har vi undersökt rören tillsammans med exempelvis bilar som kan åka snabbt eller långsamt beroende på rörets lutning. Vi har även upptäckt att rören är spännande att gömma saker i, och att det går att bygga både torn och rymdraketer med hjälp av rör och annat material. Barnen har reflekterat kring hur vi nu ska gå vidare, och kommit med förslag på ytterligare material de önskar och behöver för att kunna bygga och skapa ännu mer. Plattor för att kunna bygga högre och större koner som passar de tjockare rören var några av önskemålen, så nästa vecka arbetar vi vidare med detta.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...