fredag 16 mars 2018

Droppen vecka 11

Båda projektgrupperna har arbetat vidare med våra pedagogiska miljöer i samlingsrummen.


Gröna gruppen har fortsatt med sjukhustemat och utforskat lungor och hjärna. Vi har sett avsnitt ur "Dr Karins stetoskop", läst böcker och skapat både lungor och hjärna till vår kroppsbild på väggen. På projektväggen i hallen finns dokumentationer och barnens egna reflektioner. Stanna gärna en stund vid lämning eller hämtning och låt barnen visa och berätta.




Lila gruppen arbetar vidare med dinosauriernas miljö. Vi har målat nya hyllor, då de första vi skapade inte höll för barnens lek. Vi har även besökt vårt förskolebibliotek för att låna böcker om dinosaurier.


Nästa vecka på onsdag 21/3  har vi föräldramöte klockan 17.20-19.30. På dörren i hallen hänger en lapp där vi vill att ni skriver upp om ni kommer eller ej.


Vi vill också passa på att påminna om semesterlappen som skulle vara inlämnad igår. Vi saknar fortfarande några och är tacksam om ni lämnar besked så snart som möjligt.


En trevlig helg önskar vi på Droppen!



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...