fredag 23 mars 2018

Droppen vecka 12


Den här veckan har bjudit på många roliga inslag i vår verksamhet. I onsdags rockade vi sockorna då det var Internationella Downs syndromdagen. Genom att ha olika strumpor slog vi ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. På kvällen var det föräldramöte och de som inte kunde närvara kommer att få minnesanteckningar på de punkter som togs upp. Har ni några frågor eller vill veta mer om någon av punkterna så är det bara att fråga oss.



Barnen har introducerats för en ny läsapp som heter Ugglo. Det är ett digitalt bibliotek som innehåller massor av barnböcker. Böckerna kan läsas med hjälp av projektor och man kan välja att antingen läsa själv eller få det uppläst.

Den Gröna gruppen har reflekterat kring vår utemiljö. Vi pratade om vad barnen saknar ute på gården och hur de skulle vilja att den ser ut. Svaren kan ni läsa på reflektionsväggen i hallen.
Veckan för den Lila gruppen har gått i musikens tecken. Vi har spelat instrument, sjungit och dansat. Några barn har fått upp intresset för vår "sjukhushörna" och lekt i den tillsammans. Vi har också tittat på bilder från veckan som gått och reflekterat över vad vi gjort.

Som vi nämnde på föräldramötet kommer vi nästa vecka att ha uppehåll i vårt projekt. Detta för att det är påsk och vi kommer då ägna veckan till olika påskaktiviteter.

Vi önskar er en trevlig helg som förhoppningsvis kan bjuda på lite vårsol!



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...