onsdag 21 november 2018

Bron besöker konsthallen ännu en gång!

Nu har alla Brons barn erbjudits att följa med till konsthallen för att ta del av  Maria Lindbergs pågående konstutställning. Under besöken har vi först fått en guidad visning av delar av utställningen, fått veta lite mer om den Göteborgsbaserade konstnären och sedan reflektera kring några av hennes alster. Under andra delen av besöket fick vi måla våra egna alster utifrån Marias bilder. Så fort våra tavlor torkat får vi dem skickade till oss - då väntar en konstutställning inne på avdelningen!

konstnären Maria. Många spännande reflektioner kring vad en konstnär är, hur en blir konstnär osv.

Stafflier stod och väntade på oss i ateljén.

inspirerande miljöer.

Många konstnärer utgår från en palett när de målar - så även vi. 

Våra guider tillsammans med ett av Marias verk. Många spännande reflektioner kring vad det är vi ser på tavlan och vad det är vi inte ser. Olika tolkningar och reflektioner.


Vi tänker oss att alla barn i alla barngrupper på Rönneholms förskola skall få ta del av minst en kulturell upplevelse per läsår. Läroplanen för förskolan slår fast att "Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar intresse för vilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa." (Lpfö 98, rev. 2016)

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...