torsdag 15 november 2018

Droppen- Gröna gruppen

Som vi nämnde på föräldramötet är ett av våra utvecklingsområde digitalitet i förskolan. Ett sätt vi arbetar med detta på är genom digitalkameror. Då vi senast besökte en lekplats fick barnen möjlighet att fotografera det som de ville dokumentera. Fotografierna kommer inom kort att sättas upp i hallen. Fråga gärna era barn om de känner igen vilken bild de har tagit!
Digitalkameran kommer i fortsättningen finnas tillgänglig i lokalerna varje dag och när barnen vill dokumentera något kan de använda sig av den.

Ur Lpfö98/2016

Förskolan ska sträva efter att alla barn:

utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa

Projektspåret vi har haft under denna termin, Lekplatser- en plats att leka, börjar lida mot sitt slut och vecka 48 är sista veckan vi kommer arbeta med spåret. Därefter tar vi uppehåll för Lucia och julfirande. Som en avslutning på spåret har barnen fått önska vad de vill besöka en sista gång. Samtliga vill återbesöka Tekniska Muséet. Detta kommer vi att göra tisdagen den 27/11. Vi lämnar förskolan ca 9.30 och tar med lunch som vi kan äta där.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...