fredag 22 mars 2019

Pärlan

Vi har pratat om Frankrike och lite om deras kultur. Barnen blev nyfikna på Eiffeltornet och det spann vi vidare på genom att kolla på bilder associerade med Frankrike. Pedagogen sa ordet ”bonjour” på franska för att barnen skulle få höra det franska språket. Barnen tyckte det lät kul! Vi letade efter bilder som barnen kunde relatera till. I vårt letande efter bilder fann vi croissanter, något som barnen verkade tycka om. Vi såg även på bilder med annan mat så som ost, som även det är en del av den franska kulturen.

I läroplanen för förskolan, Lpfö 2018, kan vi bl.a. läsa följande: ”Utbildningen ska ge barnen förutsättningar att kunna tänka, lära och kommunicera i olika sammanhang och för skilda syften. Därigenom läggs grunden till att barnen på sikt tillägnar sig de kunskaper som alla i samhället behöver. Förmåga att kommunicera, söka ny kunskap och samarbeta är nödvändig i ett samhälle som präglas av stort informationsflöde och kontinuerlig förändring.” I förskolans läroplan kan ni även läsa kring just digitalitet och vad det kan innebär för våra barn här hos oss. Att barnen ges förutsättningar till att kunna reflektera kring vad vi kan göra med informations- och kommunikationsteknik samt även på sikt även kunna kritiskt granska vad som går att finna och läsa om på internet. ”Utbildningen ska också ge barnen förutsättningar att utveckla adekvat digital kompetens genom att ge dem möjlighet att utveckla en förståelse för den digitalisering de möter i vardagen. Barnen ska ges möjlighet att grundlägga ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik, för att de på sikt ska kunna se möjligheter och förstå risker samt kunna värdera information.” (Lpfö 2018)

Bildresultat för frankrike

Trevlig helg önskar vi på Pärlan!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...