torsdag 27 februari 2020

Utställning om nya Rönneholms förskola

Tack till er vårdnadshavare som kom förbi på vårt drop-in nu under eftermiddagen. Det är viktigt för oss att få in era funderingar och tankar och att delge er var i processen vi befinner oss.

Nu har vi skapat en utställning i vårt förskolebibliotek som ligger längst ner i korridoren, bredvid avdelning Snäckan. Där finns bilder på hur förskolan kommer se ut, ritningar över de olika våningsplanen och över den stora, häftiga förskolegården. Här finns även bilder från den taklagsfest som barnen födda 2015 var på idag, då vi för första gången fick gå in i huset och se hur det ser ut nu.





En fråga som lyftes var huruvida grupperna på nuvarande Rönneholm kommer vara intakta när vi flyttar in på nya förskolan. Vi har inga avsikter att dela några grupper utan är givetvis måna om att barnen får den tryggheten med sig när de ska flytta in i en ny miljö. Däremot kommer det inte bli så att alla avdelningar på Rönneholm kommer vara placerade i samma del av huset. Det kommer vara så att flera redan befintliga förskolor ska flytta in i det nya huset och vi som ledning är då måna om att skapa en gemensam vi-känsla i huset.

Om ni har funderingar kring den nya förskolan går det givetvis bra att maila eller höra av sig till någon av oss i ledningen. Det finns också ett papper vid utställningen där ni kan skriva upp frågor som dyker upp när ni tittar på ritningar, etc.

Vi ser fram emot den spännande process som nu går in i ett mer aktivt skede och att få flytta in i helt nya lokaler med gott om utrymme för såväl barn som pedagoger.

/Lars, Linda och Daniel

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...