torsdag 26 augusti 2021

Flamman- observationsveckor

Välkomna tillbaka till en ny, spännande och lärorik termin på Flamman! Hoppas att alla haft en härlig ledighet. Barngruppen är nu åter samlad och det har varit ett kärt återseende. Barnen har varit i full gång med lek och de har visat stor glädje över att få träffas igen! Vi har välkomnat en ny kompis till oss och vi är nu en barngrupp på 14 barn. Som vanligt kommer vi att ägna några veckor åt att observera barnen för att se vad som intresserar dem just nu. Vad leker de? Vad förundras de över? Vad undersöker de? Hur använder de våra pedagogiska miljöer? osv. Tillsammans med barnen kommer vi att bestämma ett nytt projekt som vi kommer att arbeta med under terminens gång. Vi kommer kontinuerligt att skriva på bloggen under projektets gång så är ni nyfikna gå gärna in här och läs!

I dagens samling ställde vi frågan om det är något de saknar på Flamman. Ett barn svarade "bilar" och ett annat barn instämde. Vi kom överens att vi ska försöka ordna fler bilar till hemvisten och att vi också ska utveckla vår lilla "bilmiljö" så att den blir mer inspirerande och locka till lek och lärande. Tillsammans tittade vi på inspirationsbilder på datorn och barnen pekade på skärmen när de hittade något de tyckte om! De valde några bilar som vi ska skriva ut och sätta upp i miljön. 

" Vi ska ha bilder på bilar på väggen"
" Jag vill ha en rosa bil"
" Jag med"
" Jag vill ha den" (pekar på skärmen)

Nästa vecka kommer vi tillsammans med barnen att utveckla bilmiljön. 



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...