fredag 20 augusti 2021

v 33 Glamo Veckans aktiviteter

Måndag:  Återvände till vår egen avdelning. Hade sagt adjö till Stadionparken som återvänt till sin förskola. Sagt hel och välkommen till Bellevuegården som flyttat in  på avdelningen Plastis. Så klart fick vi återställa våra miljöer. Gick ut på fm där vi utforskade vad och hur man kan använda rör till att frakta stora vikter. 

Tisdagen Var vi i målarateljén, förberedde nya miljöer. Tar helkroppsbilder på barnen - barnen får välja pose - känsla eller leksak att hålla i - när vi tar bilden. Sagor och berättelser via ikt tornet- Dansade på em

Onsdag Gjorde ny lera, blå färg valdes. Av två saltkartonger gjordes ett nytt pennställ ( Hållbar utveckling, ett sätt att ta hand om våra sopor är att göra andra ting av dem i en skapande process ) Vi dokumenterade vissa barn och tillsammans med andra. Bloggat en aktivitet. Delat upp barnen en del var ute. Blåst ballonger av gummihandskar.

Torsdag Har letat upp och skrivit ut och laminerat nya födelsedagskronor åt barnen. Uppdaterat sängplatser - sovsäckar förberett nya introduktioner. Magsjuka gjorde att vi fick dra av klädsel på soffa - fick den tvättad - torkad och återmonterad. ute på fm och eftermiddagen vi tog musik med oss ut. 

Fredag Skrivit önskelistor till ledningen, Bakat havreflarn på fm, luftat oss på balkongen. Barn har mycket spring i benen, det kunde de använda där. Tryckt ut och målat begynnelsebokstäverna i barnens namn med vattenfärg. Kakfest är planerat med musik och dans, som ett fredags mys. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...