fredag 20 augusti 2021

Pappis v.33

 


Hej och välkomna gamla och nya Pappisar till en ny termin. Det har varit en givande vecka där vi fick lära känna varandra och bekanta oss med läro-och lekmiljön. Vi har även fått nya kompisar på både Batman och Nova-Kras.
Vid samlingen har vi mest inriktat oss på att lära känna varandra, sång- och reflektionsstunder, samtal om tidsuppfattning (veckodagarna/månaderna/årstider) och om förhållningssätt på hemvisten och trivselregler. På hemvisten undersökte barnen en gammal bulle med mögelsvamp på, blomma och sina naglar. I bygg- och konstruktionsrummet byggde de med magneter, lego, mini plu-plus mm. Några barn byggde pärlplattor medan andra valde att rita, pyssla och färglägga bilder.
På gården har barnen samlat äpplen och vi tog med dem till Pappis, skalade dem och barnen åt dem. De tyckte att de smakade lite sura jämfört med de äpplena de brukar få från köket.
Under veckan har vi haft varierande väder med mycket regn och det är viktigt att barnen har regnkläder och stövlar eftersom vi är ute i alla väder.
Vi hoppas på en rolig och lärorik hösttermin med era barn och er. 
Trevlig helg. 

Hej






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...