måndag 16 april 2018

Droppen - nytt spår i projektet

ur Lpfö98/16:


"Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och framtid."


Rönneholms förskola deltar i "Skräpjakten" som anordnas av "Håll Sverige Rent". Det innebär att vi under våren kommer ägna projekttiden åt att arbeta med natur- och miljöfrågor. Nästa vecka kommer vi göra en grovplanering med aktiviteter kopplade till mål ur vår läroplan. Det blir det sista spåret i vårt projekt. När planeringen är färdig kan ni ta del av den på tavlan i hallen, samt här i bloggen.


Vi har tjuvstartat lite genom att påbörja ett planteringstema, där vi kommer odla på olika sätt inomhus och ute, samt utforska vilka faktorer som påverkar växtligheten. Hittills har vi planterat solrosfrön och ärtor.


Vad händer om vi odlar ärtor med hjälp av fuktiga disktrasor och ljus? Vi väntar med spänning...


 Solrosfrön. Kan det bli blommor av dessa?




För att se fler bilder, och ta del av barnens egna tankar och reflektioner kan ni titta på vår projektvägg i hallen.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...