fredag 27 april 2018

Droppen vecka 17

Den senaste tiden har vi på Droppen arbetat mycket med vår utomhusmiljö på gården. Vi har ett samarbete med hela Rönneholms förskola där vi tillsammans med barnen arbetar med vårt utvecklingsområde "Pedagogiska miljöer" även ute. Vi har reflekterat tillsammans med barnen och utifrån deras tankar och önskemål skapar vi en miljö som ska inspirera till glädje, nyfikenhet och utforskande. Vi är på gång att bygga upp platser som utmanar barnens kreativitet och lärande. Vi kommer att erbjuda miljöer för rollek, skapande, gräv, bygg- och konstruktion, odling/plantering och en utomhuskub. Fråga oss gärna om det är något ni funderar över, eller dela gärna med er av egna tankar och förslag för att skapa en inspirerande utemiljö.






Vi har fortsatt vårt planteringsprojekt, och nu har det börjat hända spännande saker med våra odlingar! Snart hoppas vi kunna utnyttja våra pallkragar ute för att plantera även där.




Gröna gruppen var på besök på Kreativt lärcentrum, och deltog i "Krummel-Ur", en mycket uppskattad aktivitet av såväl stora som små. Där fick vi arbeta med material i rörelse och skapa egen koreografi. Fler bilder och barnreflektioner finns på vår vägg i hallen.




På måndag 30/4 är det klämdag med färre barn och personal. Då är vi sammanslagna med Pärlan.


TREVLIG HELG önskar Droppen!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...