fredag 11 januari 2019

Skeppet och Droppen vecka 2

Nu har redan första veckan på terminen efter jullovet gått. Vi har fått möjlighet att utforska såväl is som härlig geggamoja på vår gård. Gröna gruppen hackade isen och skapade "tusen bitar". "Det liknar diamanter". Gröna gruppen har även frusit egen is och tillsatt färg. Den lila gruppen samlade och plockade in isbitar i hinkar, men var tog den vägen? Vad hände? Det samlades massa vatten i hinkarna!




Från och med nästa vecka kommer vi starta upp "Veckans uteaktivitet" tillsammans med barnen på de andra avdelningarna. Redan nu har vi provat oss fram med bollekar och aktivitetskort. Syftet med de planerade aktiviteterna är att dela med oss av vad vi kan till varandra, och skapa en rolig och meningsfull tid på vår gård.




Vi önskar er en trevlig helg, och ser fram emot nästa vecka då vi startar upp vårt filmprojekt. Det första steget blir att arbeta med filmanalyser och begrepp som fantasi och föreställningsförmåga. Vad är på riktigt och vad är på låtsas?

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...