måndag 21 januari 2019

Pärlan

Tisdag den 22/1 startar guldpärlor upp ett bokprojekt. Bokprojektet innebär att ett barn i taget får ta med sig en bok ( djurbok) hemifrån som vi kommer att arbeta med under veckan. Vi kommer bl.a. att läsa boken, diskutera bilder och text samt rita/måla etc. I slutet på varje vecka kommer en lapp att sättas upp vid det barns hylla som får ta med en bok veckan därefter. 
  
Syftet med bokprojektet är att inspirera barnen till att läsa böcker och på så vis stimulera deras språkutveckling. Barnen utvecklar också sin förmåga att berätta för andra i gruppen vilket stärker deras självkänsla. Vårt syfte är också att jobba med det, som för tillfället upptar barnens intressen och deras fantasi, vilket i dagsläget är djur.  
  
Kopplingar till läroplan: 
 
 Lpfö98 Rev. 2016 
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära 
  
* Lpfö98 Rev. 2016 
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga 
  
* Lpfö98 Rev. 2016 
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra.  


Bildresultat för bok tecknad med djur små barnBildresultat för bok tecknad med djur små barn

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...