tisdag 8 januari 2019

Skeppet och Droppen önskar god fortsättning och välkomna tillbaka

Vi hoppas att ni alla fått njuta av en avkopplande julledighet. Nu är vt -19 igång, och vi har laddat batterierna inför en ny härlig termin. Vi har ett spännande och utmanande filmprojekt att se fram emot, och därefter en kreativ konstutställning som väntar i vår.

Vi kommer att landa i vardagen och komma igång med struktur och rutiner under vecka 2, och därefter påbörjar vi arbetet med att skapa vår första gemensamma film. Vi har anmält oss till en filmfestival där barn från hela Malmö deltar med bidrag i form av egengjorda filmer. Tema för festivalen är "Barns syn på sin förskola och/eller stad". Vi kommer att koppla filmprojektet till våra prioriterade mål "Barns delaktighet och inflytande" samt "Digitalitet i förskolan". Självklart ska ni få ta del av vår resa genom dokumentationer och så småningom även via resultatet.



Våra nya projektgrupper, "grön" och "lila" har fungerat väl, och vi fortsätter med samma konstellation även den här terminen. Nytt för i år är att vi startar projekttiden redan 08.00 till frukosten. Barnen i lila gruppen arbetar i Skeppets lokaler, och gröna gruppen i Droppens.

Vi ser fram emot en lärorik termin tillsammans med både er och barnen!


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...