torsdag 19 november 2020

Flamman- Digitala verktyg kopplade till vårt projekt

I veckan har vi haft sångstund med Bluebot. En del barn är redan bekanta med roboten medan andra nyligen blivit introducerade för den. Med hjälp av att trycka på några knappar kan barnen programmera Bluebot så att den går dit de önskar. Sångaktiviteten gick ut på att få roboten att gå till den sång barnen önskade sjunga. Det kan vara lite svårt att räkna ut hur man ska trycka för att få den att gå dit man vill men med lite stöttning går det bra! 




Med hjälp av en lärplatta och projektorn kan vi projicera upp bilden på en stor vägg så att den blir mer tillgänglig för alla barn. Tillsammans kan vi då dansa och sjunga och ha olika gymnastikaktiviteter. En app som används flitigt är MusikA. De innehåller sång- och dansvideos som är enkla för barnen att gå in på. Där finns bl. a. sånger om barnens rättigheter och två favoritsånger hos barnen är "Sopbilen" och "Rymdraket". 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...