onsdag 6 september 2017

Terminsstart och undersökningsveckor på Droppen

Nu är terminen igång på riktigt! Vi utforskar, undersöker och upptäcker tillsammans, och snart är de första undersökningsveckorna slut. Vi börjar närma oss ett gemensamt projekt för Droppen. Den här veckan har vi planerat in barnreflektioner, då vi tillsammans med barnen tittar på foton, bilder och filmer från vår verksamhet och funderar kring vad vi gjort, om vi lärt oss något, och om det finns något särskilt vi blir mer nyfikna på. Som vi berättade på föräldramötet har vi projektstart v.39, och innan dess presenterar vi projektbeskrivningen på vår projektvägg i hallen, samt här i bloggen.

Just nu arbetar vi aktivt med utvecklingsområdet, "Pedagogiska miljöer". Vi har gemensamt byggt ihop vår nya kub, där vi som start kommer erbjuda material kopplat till läroplanens mål inom teknik.


Barnens sommarskatter har vi använt till att dekorera vår inomhusmiljö. För att komplettera det barnen hade med sig, var vi ute på en promenad i Rönneholmsparken och samlade fler skatter.




Vi skapar en gemensam samlingsplats, där vi nu gjort gräs med hjälp av sommarskatter och nyplockat material från parken.


Vi påminner om att det är VU-dag på måndag 11/9, då förskolan är stängd.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...