onsdag 14 oktober 2020

Våra första dagar på Flamman

Nu är vi äntligen på plats i vår nya förskola! Det var nyfikna barn som steg in på vår nya hemvist Flamman i måndags! Under VU- dagarna förra veckan ägnade vi i personalen oss åt att bl. a. skapa spännande miljöer för barnen. Det har hittills lekts och utforskats flitigt i dessa miljöer men vi kommer att observera barnen över tid för att se om de behöver utvecklas vidare. Vi kommer också att reflektera tillsammans med barnen om hur de upplever miljöerna och höra om det är något de saknar eller vill ändra på. Vi har även hunnit utforska vår utomhusmiljö, som bjuder på andra utmaningar än de på vår förra gård. Här finns bl. a en rolig hinderbana, en kulle som det visat sig både går att rulla nedför och att simma på! Vi har också spelat på de instrument som finns utplacerade. 

Vi ser fram emot resten av höstterminen på Flamman då vi kommer att få möjlighet att utforska alla nya, gemensamma och spännande miljöer på förskolan och då vi kommer att arbeta med olika projekt kopplat till vårt gemensamma tema Min värld.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...