fredag 13 januari 2023

Nova-kras vecka 2

Nu är vi tillbaka på en ny termin och vi hälsar alla välkomna tillbaka. 
Vårterminens stängdagar är den 1 Mars och 8 Maj på grund av verksamhetsutveckling. 

Vi har fått några nya barn och barnen som var här fick uppgifter att visa olika miljöer på avdelningen. Vi har börjat veckan med att reflektera med barnen om vad dem vill lära sig mera om och detta är några av sakerna som barnen har kommit fram till: 


* Programmera
* Skriva mera - alfabetet 
* Matematik - klockan och tidsuppfattning, barnen skall så småningom få skapa två egna klockor. 
* Spela tennis 
* Lära vad alla löv heter = träd 
* Hur fungerar brandlarm?
* Lära om ormar och spindlar 
* Lära om jorden och rymden 
* Barnkonventionen 

    Detta är bara några av sakerna som barnen har kommit med som önskemål.

Vi ser fram emot en härlig termin med massa olika nya saker att lära tillsammans med barnen. 

Det har blivit utelek i både regn och rusk och uppehållsväder och även besök i rörelserummet då vi arbetar med Grön Flagg mål: Livsstil och Hälsa.
En del byggen har skapats och det har även spelats sällskapsspel där barnen lär sig om turtagning och att vänta på sin tur. 
Vi har även bestämt oss för månadens bok där barnen fick rösta om vilken bok vi skulle läsa flest röster föll på Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, vi följer berättelsen om denna livliga flickan och får även tillfälle att lära känna författaren bakom denna berömda sagan från 1945. Vi kommer att kolla upp vad Pippi Långstrump heter på olika språk.
Denna processen kommer ni vårdnadshavare att kunna följa dels här på bloggen men vi kommer också att skapa en vägg inne på avdelningen där vi sätter upp och följer barnens arbete med boken.
Genom att barnen fick rösta och räkna så fick vi även in matematik. 

Vecka 3 så kommer vi att åka på bussutflykt och personalen har försökt att informera alla har ni inte fått information så ber vi er vänligen att kolla med personalen när ert barn planeras att åka på utflykt. 

OBS!! Barnen har börjat att prata om skola så vi frågar om ni har fått brev från Malmö Stad om att det är dags att välja skola. 

Vi önskar er en trevlig helg 😊









Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...