torsdag 21 januari 2021

Flamman- Ny termin

Välkomna tillbaka till en ny och spännande termin på Flamman! Hoppas att alla haft en skön ledighet.
Vi kommer att fortsätta med vårt övergripande tema "Min värld" denna termin, men går vidare från vårt förra spår som var Sång och musik till att arbeta med jaget. Vårt nya projektspår är "Min värld och JAG". 
Vi kommer bl. a. att utforska kroppen där vi kommer att prata om våra olika kroppsdelar, vad kroppen mår bra av osv. Vi gör kopplingar till vårt Grön Flaggarbete där ett av målen är lustfyllda måltider. Tillsammans med barnen pratar vi om mat på ett positivt sätt. Vad äter vi för mat idag? Var kommer maten ifrån? 

I barngruppen kan vi märka att det pratas mer om kompisar och relationer och ibland kan man få höra att man inte får vara med och leka, att man inte är någons kompis osv. I vårt värdegrundsarbete kommer vi att prata om hur man kan vara en bra kompis och vad man kan göra om någon inte får vara med. 

Vi kommer också att prata om barnens familjer. Det pratas mycket och ofta om personer som betyder mycket för barnen, vem som ska hämta och om man tex har syskon. Vi vill att barnen ska få en ökad medvetenhet om hur olika familjekonstellationer kan se ut. Att barnen får stärka sin självkänsla och sitt språk genom att prata om sig och sina nära och kära. Även här kommer vi att koppla Grön Flaggarbetet till ett av målen som är flerspråkighet. Vilka språk pratar man hemma? Kan vi på Flamman kanske lära oss några ord på ett nytt språk?

Här på bloggen kommer ni i vanlig ordning kunna ta del av den undervisning vi bedriver kopplat till vårt projekt så gå gärna in här och läs om ni är nyfikna!



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...