onsdag 20 januari 2021

Textilia V.3

Veckans händelser på Textilia V.3

Måndag - Arbetat med barnkonventionen i form av bilder samt högläsning "säg stopp" samt boksamtal kring normer och värden utifrån den lästa boken. 


Tisdag - Utelek fri lek där barnen själva associerade deras valda aktiviteter med vårt temaarbete, högläsning "visa dina känslor" boksamtal med fokus på att stärka barnens identitet samt arbetat med barnens skriftliga förmåga i relation till sitt namn.


Onsdag – Arbetat med min värld kopplat till barnens identitet samt med digitalt meningsskapande med projektorn som redskap.


Torsdag – Rörelseaktiviteter tillsammans med bamse och brum i vårt rörelse och musikrum.


Fredag – Arbeta med vårt tema ”min värld” – besöka olika städer/länder.


I vår dagliga verksamhet ingår samling där vi arbetar med barnens namn, stavelser samt identitet. Alla barn inkluderas i aktiviteten oavsett om de är närvarande eller ej genom att vi samtalar kring dess namn och om de är på förskolan eller hemma. Aktiviteten är mycket uppskattad av alla våra barn och alla deltar utefter sin egna förmåga.  



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...