måndag 10 maj 2021

Flamman- senaste nytt!

Förra veckan fick vi besök av Moster Gitarr som bjöd på en härlig sångföreställning. Det blev både sång och dans och det var väldigt uppskattat av barnen, som ju tycker om att röra på sig till musik! Det var en del kända sånger som vi kunde sjunga med till men också en del nya som Moster Gitarr introducerade för oss. Förskolan har fått en skiva med sångerna så förhoppningsvis kan vi lyssna på och kanske till och med lära oss dem.
Rörelseglädjen visade sig också i rörelserummet, där en grupp barn var i fredags. Genom att dela upp oss i mindre grupper erbjuds barnen en större yta att röra sig på och man behöver inte vänta lika länge i kön till rutschkanan :) 
Vi arbetar vidare med vårt projekt "Min värld och jag" där vi fokuserat på "Min familj". De flesta har gjort sina familjehus som är väldigt populära. Kring dem samlas barnen dagligen för att titta på sina, och även kompisarnas, nära och kära. De barn som vill skapar just nu också sina familjer med hjälp av olika pysselmaterial. Vi kan också märka att vår nya hemmiljö, kopplat till projektet, har landat väl hos barnen. Det är många barn som vistas där och det leks både familj och kock! Om ett par veckor avrundar vi projektet och går in i ett nytt spännande, nämligen kroppen. 



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...