tisdag 30 augusti 2022

Elli: Barnens val 22/23

 Hej och välkomna till en ny termin på Elli! 

Vi hoppas att ni alla haft en skön sommar! 

Här kommer lite information om kommande fördjupningsområden:

Vi kommer arbeta mycket med projektet Barnens val under läsåret 22/23, vilket innebär att i kommer följa varje barns intressen och lärprocesser kopplade till de utvecklingsområden som vi har. Dessa kommer vi berätta om i ett kommande blogginlägg. Barnens val innebär även att barnen ska få lyssna på låten Mitt hjärtas språk samt välja mellan tre uttryck: måleri, dans och lera. Detta är en del i att barnen får en förståelse för demokratiska processer då de sedan ska få lägga sin röst på sin valda aktivitet under valveckan v 36. Valbussen kommer sedan för att hämta rösterna och presentera resultatet. Detta ska sedan leda fram till ett konstprojekt/konstutställning i Pildammsparken till våren. 











Igår (29/8) fick barnen lyssna på låten och se de olika aktiviteterna som de kunde rösta på. Vi träningsröstade lite och majoriteten önskade att måla. Idag (30/8) ska barnen få arbeta med lera och imorgon 31/8) ska de få måla i ateljén. På måndag nästavecka blir det dans i Rörelserummet. Därefter tror vi att varje barn har en klar bild över vad de vill fördjupa sig i och lägga sin röst på. 

Lyssna gärna på låten Mitt hjärtas språk med era barn. En QR kod till låten finns på anslagstavlan i hallen. 

//Elli






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...