måndag 29 augusti 2022

Måndag Stubben

 Idag har vi utökat gruppen med ett barn till. Då passade vi på att läsa kompisboken 

En ny kompis- Att känna sig ny

Vi pratade om hur det kan vara att komma ny i en grupp där man inte känner någon, eller som stubben, vi gör en ny grupp där vi endast har någon kompis med oss som vi känner. Det kan vara ensamt i början och lite jobbigt.



På stubben ser vi personal att barnen har ett socialt samspel som bjuder in till lek och alla leker med alla. 

På eftermiddagen fick barnen rita något som gör hen glad och när vi frågade vad som gör hen glad så blev svaren väldigt blandade;

- bondgården
- Flaggan i topp (låt)
- spela fotboll
- Stor bil och klockan
- Y
- När andra är glada
- Familjen


Vi har även övat finmotoriken och klippt ut egna födelsedagskort till vår födelsedagsvägg. Då passade vi på att ta kort enskilt på barnen också. Är ni nyfikna på resultatet är ni välkomna in på stubben, låt ert barn visa vad vi arbetar med.
                                                             


Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter. Utbildningen ska ge barnen förutsättningar att kunna tänka, lära och kommunicera i olika sammanhang och för skilda syften. (lpfö18)

Bland annat mål från lpfö18
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.  (sax)



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...