fredag 19 augusti 2022

Flamman- ny termin

Välkomna tillbaka till en ny spännande, rolig och lärorik termin på Flamman! Denna vecka har samtliga barn varit på plats och det märktes att barnen tyckte det var roligt att träffa alla sina kompisar igen.
Vi har ägnat mycket tid utomhus i veckan där vi bl. a tittat till vår odlingslåda som vi planterade i innan sommaren. Vår solros har vuxit sig jättehög, vilket barnen var imponerade av. Vi skördade också våra pyttesmå minimorötter. Än var de inte så stora men vi lyckades dela upp dem så att alla fick ett litet smakprov. "Mm...de smakar sött", "goda" var några kommentarer.


Nästa vecka säger vi lycka till till de barn som ska börja på Stubben och samtidigt välkomnar vi ett nytt barn till Flamman. Därefter följer, i vanlig ordning, några upptäckarveckor där vi observerar vad barnen är nyfikna på, vad som fascinerar och intresserar dem. Med bakgrund mot detta låter vi ett nytt spännande projekt växa fram som vi kommer ägna oss åt under hösten. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...