fredag 23 februari 2018

Droppen arbetar vidare med sina pedagogiska miljöer

Den här veckan har vi arbetat vidare med våra pedagogiska miljöer. Efter barnens önskemål har det tillkommit större koner i bygg- och konstruktionshörnan. Utforskandet kring konstruktionsmaterialet fortskrider och det byggs både höga och låga torn och i rören släpps bilar, hjul och andra föremål ner.


Efter ytterligare reflektioner med barnen kom det fram att de ville ha en annan plats för docksängarna. Tillsammans skapade vi en ny miljö där rolleken får ta plats. Just nu leks det mycket doktor och sjukhus här. Vi har fått en ny doktorsväska som det utforskas med. Vad används de olika instrumenten till? Gröna dropparna har börjat prata om kroppen och dess delar. Tillsammans funderar barnen kring frågorna "hur stort är ett hjärta?", "var sitter hjärtat?" och "vad är det hårda vi känner på kroppen?"
   


Lila dropparna har under veckan läst boken "Säg stopp" och pratat om hur man är en bra kompis och hur vi kan säga stopp till kompisar när vi inte vill. Vi passade också på att gå en lång promenad i solen. Det bar iväg till Ribersborgsstranden där vi såg båtar på det stilla havet. På vägen såg vi också olika lyftkranar, lastbilar och grävmaskiner. En spännande och härlig promenad med andra ord!





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...