torsdag 22 juni 2023

Violett kluster - Midsommar v.25

 

Onsdagen den 21/6-23 firade vi midsommar med dans kring midsommarstången. De som ville klä midsommarstången fick göra det med vackra blommor och gröna kvistar som vi fått ifrån vårdnadshavare som haft tillgång till det hemifrån. Vi tackar så mycket för växterna. 

Till lunch fick barnen midsommarinspirerad mat och till mellanmål blev det vaniljglass och jordgubbar. Några barn sa att det var den godaste maten som de har ätit på förskolan någon gång. 

Ord/begrepp som vi har pratat om är Sommarsolståndet och dess betydelse. Barnen sa att det betyder att sommaren är här. Vi tog upp att det är årets längsta dag och vad det innebär och lite diskussioner om vad man trodde på förr att man skulle lägga sju sorters blommor under kudden för att drömma om den man ska gifta sig med. Några barn tyckte att det var roligt och skulle prova det hemma till midsommar. Det ska bli kul att följa upp.

Vi önskar er en Glad Midsommar och er som redan har gått på ledighet en fortsatt fin sommar.

Med vänliga hälsningar personal från Nova-Kras, Pappis och Batman

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...