torsdag 2 juni 2022

Barnråd- Grön Flagg

Under terminens sista Grön Flaggråd pratade vi om vad Grön Flagg innebär samt vad vi har gjort under året. Vad innebär grön flagg? -Tänka grönt och ta hand om naturen och djuren.

Tillsammans med barnen utvärderade vi Grön Flaggveckan där de varit delaktiga i genom att bestämma vilka aktiviteter vi skulle ha. Men vad betyder ordet utvärdering? frågade Smahane. Barnen fick fundera och kom fram till att det betyder att tycka och att tänka.

Alla representanter från olika hemvister berättade vad de tyckte om veckan.

Intervju med barnen:

Roligt, det var bra att städa och plocka skräp, kasta i rätt återvinningslådor. Det var roligt att spela bowling. Det var roligt att lyssna på musik, dansa, titta på teater samt skaffa  maskhotell och  fiska olika saker. Det var roligt att plantera och göra skräpcollage tillsammans. Det var roligt att jag träffade min lillebror. Jag tycker att det var roligt allt. Ingenting. Roligt. Allting. Dansa.  

Barnrådet avslutades med fruktstund och  Grön Flaggsången "Upp upp upp"! Vilken glädje det blev när några barn fick sjunga i mikrofonen!




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...