måndag 13 juni 2022

Wellmer 8/6: Magiskt musik-kalas med Plastis, Glasmo, Textilia




Torsdagen den 8/6 hade hela det gröna klustret ett magiskt musik-kalas tillsammans med Textilia. Vi har bytt ut delar av programmet för att få variation. Här ser ni några av de nya sångerna. Detta musik-kalas bjöd genom personalen även på sånger på rumänska och arabiska. Tyvärr lyckades vi inte få bilderna i rätt ordning. Den översta bilden ska vara i mitten och den i mitten ska vara längst ner.


Musik-kalasen tränar barnens förmåga i svenska språket och ökar deras medvetenhet för andra språk. De övar även sin förmåga att uttrycka sig genom sång, rörelse/ dans och att spela rytminstrument. Musik-kalasen är också ett sätt att möta andra hemvister.

Ur läroplan för förskolan: Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...