fredag 17 juni 2022

Farao Blogg v. 24

 

Måndag: Bestämde vi oss för att gå utanför förskolan och utforska naturen och leka på en lekplats. Vi gick till sagolekplatsen då barnen önskade sig att gå till en lekplats. På vägen pratade vi om vilka djur vi såg och räknade de. Vi såg tio fåglar och en kanin. På väg tillbaka under tiden vi var på lekplatsen började det regna vi väntade en stund innan vi gick hem. På vägen tillbaka till förskolan pratade vi om sol och moln och hur man kan se om det kommer att regna.

Tisdag: Vi arbetade med digitalitet där barnen fick progammera beeboten hur den ska gå på bannan vi hade byggt av magneterna.  Vi gick också igenom hur regnbågar bildas, varför det regnar och hur processen går till, där barnen fick lära sig ordet ”Avdunsta”. På barnens begäran hade vi gympa inomhus.



Onsdag: En grupp gick ut och lekte ute i gården på förmiddagen. En grupp stannade inne och undervisning om fjäril. Barnen läste en bok och pratade om fjärilens utvecklingsfaser, kost, hur den lever m.m. Efter undervisningstillfället kom gruppen som var inne och hade innegympa innan lunch.






Torsdag: Hela barngruppen var ute på gården där vi fortsatte att läsa ur boken om fjärilen. Ute på gården erbjöds andra stationer som skapande, konstruktion och röresle. Innan lunch hade vi samling och gick igenom namnen på olika föremål, djur och insekter.



Fredag: Vi hade svenska undervisning när vi hade samling, där vi gick igenom bilder med namn på djur, mat, insekter och föremål.

 

Vi önskar er en trevlig helg

Hälsningar 

Personalen på Farao 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...