torsdag 2 juni 2022

Flamman- projekt djur

Denna vecka har vi avrundat vårt projekt "All världens djur" genom att sista gruppen barn fick åka till Alviks 4 h- gård för att titta på djuren som finns där. Nu har samtliga barn varit där, vilket har varit väldigt uppskattat! Vi har sett får, lamm, getter, grisar, kor, hästar, kaniner, höns och en tupp. Vi har samtalat om vad de heter, hur de låter och hur de ser ut. Vad heter ungarna? Hur tror ni pälsen känns? osv. I onsdags hade vi turen att få klappa ett får som var väldigt kelig. "Det är ett bä", "Mjuk" konstaterade barnen. 

I veckan har vi också fortsatt vårt odlingsprojekt. Våra solrosor har börjat växa och barnen vattnar och tar hand om dem. Vi har också satt ner morötter i vår odlingslåda som vi upptäckt börjat växa. Hoppas vi kan få smaka dem vid något tillfälle! Vi berättade för barnen att vi skulle plantera något som är vitt, fluffigt och som några kanske äter ibland på lördagar. "Popcorn" utbrast ett barn med ett skratt! Låter kanske lite knasigt men av popcornkärnorna blir det högt och fint prydnadsgräs. I torsdags fick alla barn plantera kärnor och nu väntar vi med spänning på gräset som ska komma upp. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...