fredag 8 februari 2019

Skeppet och Droppen veckans uteaktivitet, v. 6


Den här veckan har vi lekt och lekt och lekt ute på vår gård. Vi har bekantat oss med några nya lekar och stött på olika varianter av bl.a.  "Kom alla mina små kycklingar".

Barnen har även kommit med egna förslag på redan kända lekar, så som "Björnen sover och "Gubben i lådan".

Vi har ritat och hoppat på olika hagar, och gatukritorna har inspirerat till många kreativa konstverk på vår gård. Våra yngsta barn har undersökt kritorna med olika sinnen. Hur känns en krita? Smakar den något? Vad luktar den? Några barn har lagt märke till de olika färgerna och en del har ritat och skrivit tillsammans. Det är spännande att se hur barnen möts kring samma material men utforskar på olika sätt. Vi upptäcker och lär oss tillsammans och av varandra.


ur Lpfö98/16:
Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen. Verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...