fredag 1 februari 2019

Skeppet och Droppen lila gruppen

Den här veckan har vårt filmprojekt gått in i en ny spännande fas. Efter att ha ägnat den första tiden åt att titta på filmer och arbeta med filmanalyser har vi nu provat på att skapa våra första egna filmklipp. Vi har använt oss av filmkameran i lärplattan och barnen har hittat på en kort berättelse om hajar som simmar. Till hjälp hade vi projektorn som skapade en undervattensmiljö och barnen själva gestaltade hajarna.

Vi har även bekantat oss med appen STOP MOTION där vi gjort flera aminerade kortfilmer med saker som rör sig. Det har varit en stol som förflyttar sig, en brandmanshjälm som rör sig på golvet och en bil som kör av sig själv. Väldigt spännande och inspirerande och barnen lärde sig snabbt att hantera tekniken. Vårt bidrag till filmfestivalen kommer bestå av en animerad film som vi skapar tillsammans med gröna gruppen. Nästa vecka skriver vi handlingen till den.





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...