tisdag 19 februari 2019

Bron på utflykt

Idag var hela Bron på utflykt! Målet var Spindellekplatsen vid Pildammsparken, men när vi väl kom fram var lekplatsen avstängd och flera arbetare höll på att byta ut murkna och ruttna brädor. Det blev ett bra tillfälle att diskutera hållbarhet och säkerhet.

Och sen då?

Det var många olika bud på vad vi skulle göra och till slut blev barnen nyfikna på ett rykte om en häxkittel i Pildammsparken. Vi gav oss ut på jakt! Efter en stund hittade vi den och som tur var såg vi inte några häxor i närheten. Vi rörde om i kitteln för att se vilken soppa häxan kokat ihop och alla var överens om att den luktade BLÖRK! Så nu vet vi hur häxsoppa med spindlar, daggmaskar och gegga luktar!

Efter det här äventyret gav vi oss ut på Tallriken där vi i olika grupper erbjöd barnen olika aktiviteter, fotboll, lekar som Kom alla mina kycklingar och givetvis att springa nerför den långa backen! Det är något visst med att springa i full fart på en stor öppen yta, tycker ni inte?

När vi kom tillbaka till förskolan serverades det fisk, potatis och sås och efter maten är barnen indelade i grupper där vi läser saga, ritar eller något annat som barnen visar intresse för!

En dag full av lärande och utveckling!






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...