fredag 6 november 2020

Veckan på Glas-Klara

Den här veckan har det varit många äventyr på Glas-Klara.

Vi har i olika grupper utmanat barnen i deras lärande på olika sätt.

Inne i hemvisten har vi arbetat språkutveckling genom att läsa sagor och använda rim och ramsor. Vi har introducerat en saga om Mullvaden som undrade vem som gjort det eller Det var det fräckaste! som den också kallas. Se bild! Så om barnen har berättat om en saga där någon har bajsat på huvudet så får ni här förklaringen. :)

Mullvaden tittar en dag upp ur sitt hål i jorden och plötsligt får han någonting på huvudet. Barnen hade olika idéer om vad det var för något, en tårta kanske. Vi kom fram till att det var en bajskorv och mullvaden gav sig ut för att ta reda på vem det var som hade gjort det. Mullvaden frågade hästen, kon, grisen och geten, men när de stolt visade upp sitt bajs så såg inte det likadant ut. Mullvaden frågade till slut flugorna (som ju är experter på bajs) vem det kunde vara, och fick svaret. Vem tror du hade gjort det? När vi sedan besökte Textilia så fanns det en stor bajs på fönstret och då kunde vi lista ut vems det var! Barnen tycker mycket om sagan och de berättar gärna sagan för varandra med hjälp av bilderna.


Ute har vi utforskat hösten med alla sinnen, bland annat med hjälp av förstoringsglas och luppar. Vi har utforskat gravitationskraft genom att kasta upp löv i luften och känna hur de singlar ner över oss.


I rörelserummet har barnen utmanats motoriskt genom hopp-mattor, rutschkana och hinderbanor.

Helt enkelt en väldigt spännande vecka på Glas-Klara.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...