tisdag 4 maj 2021

Prassel- pedagogisk miljö förändring- snickra klädstång

Vi har under en lång tid observerat att barnen på Prassel gillar att leka rollek, klä ut sig, laga mat eller fika tillsammans. Under några veckor har vi tillsammans med barnen skapat en ny hemvrån. Vi har intervjuat barnen och fått in deras tankar om hur de ville den nya hemvrån ser ut. Vi har tillsammans sorterat servis, besticker i olika lådor med bilder på både platser och lådor. Nästa steg funderade vi hur vi ville hänga upp utklädningskläder på ett synligt och erbjudande sätt istället för att lägga dem i en låda. Till slut kom vi på att vi kunde återvända plankor i det nya snickerirummet på förskolan. Det var första besöket barnen var i snickerirummet och de blev exalterade när de såg en trä bil som man kunde skapa av träd. Därefter hjälpte barnen till att snickra klädstången och sedan målade vi den i färger som de tycker om.

Barnen fick öva sin finmotorik, teknik, matematik och språk genom att snickra. Vi räknade spikar och mätte.  

 Vi har erbjudit barnen olika sorter av klistermärken för att sedan dekorera klädstången. Vi har tillsammans klistrat sopsamlarmönster på klädstången.  Alla barnen var involverade i processen och bidragit med sina insatser.


Förre 




Efter





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...