torsdag 8 december 2022

Batman-v.49

Vi har erbjudit lite olika aktiviteter, övat Luciasånger, börjat med jul pyssel, haft miniröris och Grön Flaggråd 







Till Grön Flaggråd valdes  två barn från varje avdelning som ville vara med på mötet. De kommer att vara med på mötet även nästa termin. För att få barnens röster i planeringen har vi tillsammans pratat om Livsstil ock hälsa som är en av våra mål i Utvecklingsområde ” Grön Flagg ”. Representanter har vidare tagit med sig kompisarnas tankar och frågor.
Vi har också tittat på filmen Generation Pep där fokus är på rörelse.

I en av våra samlingar där vi samtalade om årstider kom vi in på att det inte är samma årstid överallt i världen och  att 
natt kan vara i ett land men dag i ett annat. För att synliggöra detta tittade vi på jordklotets kontinenter och gjorde ett experiment. Ett barn lyste med två ficklampor ( solen)på jordklotet och då kunde de se tydligt att på den sidan av jordklotet var det ljust och varmare och på andra sidan mörkt alltså kallare.
Vi ställde frågan om jorden är rund som de säger, hur kan det komma sig att vi inte trillar ner när vi befinner oss längst ner?
Alla såg fundersamma ut, men då sa ett barn pga gravitationen och då pratade vi om vad gravitation är och demonstrerade det.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...