fredag 2 december 2022

Lysien -sinneskalender

 I vårt grön flagg arbete har vi temat "livsstil och hälsa" Vi har under terminen arbetat mycket utifrån Barnens intresse för sjukhus och kroppen inom detta tema. Vi har samtalat om vikten att äta och röra på sig för att kroppen ska må bra Under december månad fram till jul kommet vi därför erbjuda barnen en lustfyllda sinneskalender med fokus mat. Vi kommer varje dag att erbjuda ett matexperiment som barnen kommer få utforska med sina sinnen: lukt, smak, syn.hörsel och känsel.

Varje dag öppnar vi en magisk låda som innehåller något nytt att utforska. Det kan vara en grönsak, krydda mm. 

I lucka 1 fick barnen bilder på kroppsdelar som hör till våra sinnen. Vi pratade om vad vi gör med exempel munnen och ögonen. Sedan fick de dagens experiment som var  att blunda och provsmaka olika frukter och grönsaker. Smakar det likadant när en inte ser vad vi äter? 

I lucka nummer 2 fanns det en färsk ananas och konserverad. Barnen tyckte den färska var godast. Det blev ananas över efter provsmakningen sä den ska vi göra isglass av nästa vecka. 




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...