torsdag 22 december 2022

V.51 Violett kluster


December månad har kretsat mycket kring jultema med sagoläsning, pepparkaksbakning, julpyssel, Luciatåg mm. I tisdags avslutade violetts kluster temat och vi hade en julfest tillsammans. Där erbjöds barnen julpyssel och dans kring granen i rörelserummet.

I veckan har vi haft reflektion tillsammans med barnen om vad de tycker att de har lärt sig under denna termin och vad de skulle vilja lära sig mer om till nästa. På Nova-Kras ville barnen fortsätta mer med  bygg-och konstruktion, skapa i olika material, digitalisering där vi ska försöka utforska mer om hur vår tågbana kan styras från en App. Batman, Pappis och Nova-Kras kommer att undervisa om Hälsa och Kroppen (utifrån ett av våra mål från Grön Flagg: Livsstil och Hälsa).

Nu har några barn gått på julledighet och på tisdagen den 27/12 - 5/1-23 är det sammanslagning på förskolan. Vi kommer att vara på grönt kluster då.

Vi önskar alla en God Jul.

Hälsningar från Nova-Kras, Batman och Pappis.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...